Naša zakładna šula

Naša serbska zakładna šula Worklecy leži we wokrjesu Budyšin a nosy mjeno „Michał Hórnik“. W našej šuli wuwučuja so serbske a němske dźěći dwurěčnje. Wot 3. lětnika sem wuknu šulerjo  jendźelšćinu. W cyłodnjowskich poskitkach móža sej šulerjo 2. - 4. lětnika čěšćinu přiswojić. Hajenje serbskich nałožkow a tradicijow twori kruty wobstatk našeho šulskeho žiwjenja. Kubłujemy šulerjow k tolerancy, k mjezynarodnemu přećelstwu a k humanistiskemu jednanju. Na našim kubłanišću mamy hort zaměstnjeny. Cyłodnjowsce poskićujemy diferencowane spěchowanje, wučbu wudospołnjace projekty kaž tež zmysłapołne wužiwanje swobodneho časa.

Unsere Grundschule

Unsere sorbische Grundschule Räckelwitz liegt im Landkreis Bautzen und trägt den Namen „Michał Hórnik“. In unserer Schule werden sorbische und deutsche Kinder zweisprachig unterrichtet.
Ab der 3. Klasse lernen die Schüler Englisch. Im Rahmen der Ganztagsangebote bieten wir für die Klassen 2, 3 und 4 auch Tschechisch an.
Die Pflege sorbischer Bräuche und Traditionen ist fester Bestandteil unseres Schullebens. Wir legen Wert auf Toleranz, Völkerfreundschaft und der Erziehung zu humanistischem Handeln. An unserer Einrichtung gibt es einen Hort. Wir bieten im Rahmen der Ganztagsangebote leistungsdifferenzierte Förderung, unterrichtsergänzende Projekte sowie eine sinnvolle Freizeitgestaltung an.

Edit Page